úterý 26. března 2013

Poklidná neděle


V neděli se nedělá a tak i ta naše začala pozvolna a velmi poklidně. Jirka dostal vynikající nápad, jako své téměř poslední přání před smrtí (před odletem zpět do Česka) by si dal snídani v anglickém stylu. Chtěli jsme mu splnit, co jsme mu na očích viděli a tak jsme vyrazili na trh, sehnat nějaké vajíčka (20 by nám snad mohlo stačit), cibuli a čerstvou bagetku z naší pekárny. Na slaninu však mohl (v muslimské zemi) zapomenout, nejsme kouzelníci.

Sehnali jsme téměř vše a tak jsme mohli černochům ukázat, jak vypadá prává česká smaženice. Míchaná vajíčka neznají, smaží jen vaječné omelety. Pustili jsme se do práce. Trošku jsme improvizovali… Chvílemi jsme měli obavy i my, ale nedali jsme na sobě nic znát. Mamjma se tvářila dost pochybovačně, tohle jsme prý přehnali, takhle se vajíčka nebudou dát jíst. Naše hra na pejska a kočičku vzbudila zvědavost u celé Touraykundu. Bez oleje i bez soli. Jsme nakonec za bedlivého dohledu celého pavlače přeci jen „něco“ ukuchtili. Samotné nás překvapilo, jak dobře to chutnalo. I místní nás pochválili, prostě jsme zase jednou zabodovali. Příští neděli zkusíme třeba palačinky…

Po dobré snídaní téměř skoro i obědě jsme se rozhodli před prací zaskočit ještě na pláž. Někteří však nepředpokládali, že bude přes poledne svítit sluníčko (kdo by to taky čekal na pláži že) a během necelých dvou hodin změnili podobu v paviána (tedy spíš v jeho zadní část). No prostě a jasně, Jiříček se nám trošku spálil a tak jsme ho panthenolem mazali, mazali a zase mazali. Než sedne do letadla, tak třeba vybledne.

Zábavy jsme si za dopoledne užili, až až a tak bylo na čase se zase vrhnout do práce. Do připravit naše schopné mechaniky na výuku koordinátorů z jednotlivých škol, kteří dorazí už v pondělí ráno. Místo večerníčku jsme jim pustili dvouhodinový instruktážní film, jak správně opravovat nejčastější závady na kole a pak alou spát. Ráno se jde do práce.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat